Microsoft: Windows 10 22H2 is de laatste versie

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Microsoft heeft bevestigd dat Windows 10 geen updates met nieuwe functies zal ontvangen. De huidige versie, 22H2, is dus de laatste versie van het besturingssysteem. Het bedrijf heeft echter aangegeven dat het besturingssysteem tot oktober 2025 beveiligingsupdates zal blijven ontvangen.

Microsoft heeft dit besluit genomen om consumenten en organisaties te helpen bij de plannen van Windows-releases. De laatste "feature-update" van Windows 10 verscheen in oktober vorig jaar en was al een relatief kleine update met beperkte nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om bepaalde notificaties weer te geven met Concentratiehulp.

In het aankondigingsbericht herhaalt Microsoft dat Windows 10 nog tot 14 oktober 2025 beveiligingsupdates zal blijven ontvangen. Enterprise- en IoT-versies zullen langer worden ondersteund, afhankelijk van de versie en het besturingssysteem. Sommige versies zullen tot januari 2032 Long-Term Servicing Channel-updates ontvangen.

Windows 10 werd in juli 2015 gepubliceerd en Microsoft raadde gebruikers nu aan om over de stappen naar Windows 11 te gaan, de opvolger die in oktober 2021 verscheen. Microsoft heeft ook aangekondigd dat er in de tweede helft van volgend jaar nieuwe versies van Enterprise LTSC en IoT Enterprise LTSC zullen verschijnen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!amsterdam

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden