Voor onze activiteitencommissie zoeken wij iemand die het leuk vindt om invulling te geven aan het organiseren van de bijeenkomsten.
Hij/zij beslist en organiseert, samen met onze secretaris, Hein van Dijk, hoe de afdelingsavonden ingevuld kunnen worden, maakt afspraken met mensen die presentaties kunnen geven enz.
Voor meer infomatie neem even contact op met onze secretaris, Hein van Dijk. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Heeft u ideeën voor een leuke lezing?
Geef dit dan ook even door zodat het bestuur kan proberen om invulling te geven aan deze verzoeken.
Hij zal dan gaan zoeken naar een presentator die deze lezing kan geven.

Eerstvolgende bijeenkomsten:

De Meent te Nuland..

 • 2018
 • 13-December    Inloopavond
 • 20-December    Linuxavond

 

De Helftheuvel te ’s-Hertogenbosch. 

 • 2018
 • 3e vrijdag v/d maand 14:00 Apple en Linux bijeenkomsten
 • 4e vrijdag v/d maand 14:00 regulier onderwerp zoals de seizoens thema's van HCC, Windows en sociaalmedia en niet te vergeten de inloop waarbij iedereen met vragen over computer problemen, soft- of hardware proberen om deze zoveel mogenlijk te verhelpen.
 • LETOP de agenda ivm Feestdagen!!!

 

Wijkcentrum Hatert te Nijmegen 

 • 2018
 • 1e dinsdag v/d maand 20:00 Inloop en soms een lezing
 • 2e dinsdag v/d maand 20:00 Inloop en soms een lezing
 

In de media is er veel aandacht voor alles wat met 3D te maken heeft. En natuurlijk vooral voor zaken die tot de verbeelding spreken. Zoals het printen van een compleet huis, medische toepassingen, of onlangs nog het verbod op het publiceren van 3D-ontwerpen om een vuurwapen met een 3D-printer te maken. Zover gaan wij natuurlijk niet, maar HCC neemt je graag mee op een fascinerende ontdekkingsreis in de wereld van 3D-printen.

De presentatie gaat vooral in op wat 3D kan betekenen als hobby. We vertellen je over de belangrijkste aspecten van 3D die voor de hobby interessant zijn:

 • We vertellen iets over de historie van de 3D-printer en over de werking van de 3D-printer
 • We vertellen hoe je aan je 3D-model kunt komen
 • We leggen uit hoe je een 3D-model geschikt kunt maken om te printen
 • We vertellen wat er voor nodig is om een goede 3D-print te maken
 • We demonstreren enkele 3D-ontwerpprogramma’s
 • En uiteraard zul je een 3D-printer aan het werk zien, dezelfde printer die je als HCC-lid voordelig kunt aanschaffen

NB Veel software/uitleg/terminologie is Engelstalig en daarom vind je in deze presentatie veel Engelstalige woorden en begrippen. Er is vaak geen goed Nederlands woord voor en als het al bestaat, wordt het niet gebruikt door mensen in de 3D-wereld. Het is dus wel handig als je het Engels een beetje beheerst.

Meer weten? Kom naar een presentatie in het land. We hopen dat je er veel van leert en dat met plezier in praktijk zult kunnen brengen!

Als je mobiele telefoon kwijt bent of hij is gestolen, is dat al erg genoeg. Maar als je aangifte doet van diefstal of je wilt een claim indienen bij je verzekering, volgt voor velen een volgende verrassing: er wordt gevraagd om het IMEI-nummer.

Maar wat is dat en waar vind je het?

IMEI is de afkorting voor International Mobile Equipment Identifier. Het is een 15-cijferig nummer dat uit vier delen bestaat. Zoals de naam al zegt wordt met behulp van dit nummer een mobiel apparaat, zoals je smartphone geïdentificeerd. Het wordt onder meer gebruikt om je toestel te (laten) blokkeren bij verlies of diefstal. Je provider heeft dit nummer soms ook nodig, bijvoorbeeld als je de code voor het unlocken van je simkaart aanvraagt of als je je toestel onder garantie van je provider wilt laten repareren. Zij kunnen dan vaststellen of jouw toestel daadwerkelijk door hun geleverd is.

Waar vind ik het
Bij oudere mobiele telefoons is dit IMEI-nummer meestal aan de binnenkant van het toestel te vinden, veelal onder de batterij. Bij iPhones kun je het vaak ook op de achterkant van het toestel vinden en/of op de simkaarthouder. Het is bovendien altijd bij de barcode op de zijkant of onderkant originele verpakking van je apparaat terug te vinden.
Als je je toestel nog hebt, zijn er nog twee mogelijkheden om het IMEI-nummer te achterhalen: door het intoetsen van een nummer of via het instellingenmenu.
Toets op het telefoontoetsenbord (dat waarmee je een nummer intoetst om te bellen, niet het toetsenbord waarmee je teksten typt) op je smartphone het volgende in: *#06#
Je hoeft niet op het telefoonicoontje te klikken om het nummer te bellen, de informatie verschijnt direct. Hierbij krijg je bovendien een S/N-code te zien, dat is je serienummer.

Via je het Instellingenmenu
Bij Android scroll je in Instellingen naar Toestel info en daar kies je vervolgens Status. Daar kies je dan IMEI-informatie.
Bij iPhones ga je in Instellingen naar Algemeen en kies je vervolgens Info.

Noteer het nummer en sla het op een makkelijk bereikbare en veilige plek  op, zodat jet het makkelijk kunt terugvinden als het nodig is.
Als je toestel gestolen, kwijt of stuk is kun je het nummer nu makkelijk terugvinden. Ook als je de originele verpakking niet meer hebt.

8 maart heeft onze Hans Walker (samen met Henk Taylor Parkins) een presentatie gehouden over zijn (hun) ervaringen met een wachtwoordmanager (In dit geval LastPass).

In de downloadsectie staan de presentatie en 3 filmpjes voor de liefhebbers!!!

LastPassPresentatie

01 LastPass Installeren

02 LastPass Account maken

03 lastpass ws en ww

 

 

Voor leden die hardware of (legale)software willen aanbieden of zoeken, geven wij de gelegenheid om dat via onze site te doen.

Stuur even een berichtje naar de webmaster: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met de gegevens van datgene u zoekt of wilt verkopen.

==180525================================================================

Te koop aangeboden:

Freecom DVB-T hardware:

TV kijken op uw laptop, PC of notebook.DVB-T: 's werelds kleinste TV- en radio-receiver:

 • Voor "Free to Air" zenders
 • Voor elke notebook/PC
 • Ideaal voor camper, boot
 • Zéér klein apparaatje
 • USB 2.0 aansluiting
 • 28x86x15 mm.
 • 25 Gram
 • Inclusief afstandsbediening
 • Incl. software Total Media 3Prijs € 15,-- incl. verzendkostenAangeboden door Rob Lamers, Mill
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

========================================================================