Voor onze activiteitencommissie zoeken wij iemand die het leuk vindt om invulling te geven aan het organiseren van de bijeenkomsten.
Hij/zij beslist en organiseert, samen met onze secretaris, Hein van Dijk, hoe de afdelingsavonden ingevuld kunnen worden, maakt afspraken met mensen die presentaties kunnen geven enz.
Voor meer infomatie neem even contact op met onze secretaris, Hein van Dijk. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Heeft u ideeën voor een leuke lezing?
Geef dit dan ook even door zodat het bestuur kan proberen om invulling te geven aan deze verzoeken.Hij zal dan gaan zoeken naar een presentator die deze lezing kan geven.

 I.V.M. Corona alle activiteiten tot nader order stilgelegd!

Nieuwste seizoensthema 

Het nieuwe seizoensthema Digitale voor- en nazorg staat voor de deur. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon en we doen steeds meer online. Vrijwel iedereen heeft dan ook een digitale erfenis.Tijdens de presentatie van dit nieuwe seizoensthema gaan we in op hoe je je digitale voor- en nazorg regelt en hoe nabestaanden kunnen beschikken over mooie en persoonlijke herinneringen.

Maar ook presenteren we de noodzakelijke informatie voor de afwikkeling van diverse zaken, zoals het afsluiten van online accounts en e-mailadressen. 

Voor onze regio wordt dit MAART 2020

 

Eerstvolgende bijeenkomsten:

De Meent te Nuland..

 • 2020
 •   9-Jan         Inloopavond
 • 16-Jan         Linuxavond
 •  
 • 12-mrt         Seizoensthema (meer info zie boven  en/of agenda)
 • In Juli en Augustus i.v.m. vakanties GEEN bijeenkomsten

 

De Helftheuvel te ’s-Hertogenbosch. 

 • 2020
 • 27-Mrt      Seizoensthema (meer info zie boven  en/of agenda)
 • DenBosch heeft ook een eigen nieuwsbrief (aan/afmelden kan via het menu bovenin)!!
 • 3e vrijdag v/d maand 14:00 Apple en Linux bijeenkomsten
 • 4e vrijdag v/d maand 14:00 regulier onderwerp zoals de seizoens thema's van HCC, Windows en sociaalmedia en niet te vergeten de inloop waarbij iedereen met vragen over computer problemen, soft- of hardware proberen om deze zoveel mogenlijk te verhelpen.
 • In Juli en Augustus i.v.m. vakanties GEEN bijeenkomsten

 

Wijkcentrum Hatert te Nijmegen 

 • 2020
 • 10-mrt    Seizoensthema (meer info zie boven  en/of agenda)
 •  Nijmegen heeft ook een eigen nieuwsbrief (aan/afmelden kan via het menu bovenin)!!
 • 1e dinsdag v/d maand 19:30 Programma zie agenda
 • 2e dinsdag v/d maand 19:30 Programma zie agenda
 • In Juli en Augustus i.v.m. vakanties GEEN bijeenkomsten
 

Oproep voor treinliefhebbers uit DenBosch en omgeving

Afgelopen december hadden we Modelbaanautomatisering

Al sinds 1978 houdt de interessegroep Modelbaanautomatisering zich bezig met het besturen van (treinen, seinen en wissels op) modelbanen met behulp van de computer. Naast het "eigen" HCC!m-systeem willen we ook juist andere nieuwe digitale systemen ondersteunen en (vaak ook beginnende) gebruikers met raad en daad bijstaan.Onze passie
Kennis en ervaring uitwisselen van alles wat er tussen de PC en een modelbaan mogelijk is en over de software die hiervoor gebruikt wordt.Wat wij bieden
- het uitwisselen van informatie en ervaringen tussen de leden;
- het gemeenschappelijk onderzoeken van digitale technieken voor modeltreinbesturing;
- het beschikbaar stellen van hardware voor leden;
- het uitdragen van ideeën door deelname aan beurzen en tentoonstellingen.Nu heeft deze interessegroep de intentie om in het wijkcentrum de Helftheuvel ook een afdeling op te starten, bij voldoende belangstelling (stuur een E-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of kom gewoon eens langs op de derde of vierde vrijdag middag.
Kijk ook eens op hun website https://modelbaan.hcc.nl/

 

Als je mobiele telefoon kwijt bent of hij is gestolen, is dat al erg genoeg. Maar als je aangifte doet van diefstal of je wilt een claim indienen bij je verzekering, volgt voor velen een volgende verrassing: er wordt gevraagd om het IMEI-nummer.

Maar wat is dat en waar vind je het?

IMEI is de afkorting voor International Mobile Equipment Identifier. Het is een 15-cijferig nummer dat uit vier delen bestaat. Zoals de naam al zegt wordt met behulp van dit nummer een mobiel apparaat, zoals je smartphone geïdentificeerd. Het wordt onder meer gebruikt om je toestel te (laten) blokkeren bij verlies of diefstal. Je provider heeft dit nummer soms ook nodig, bijvoorbeeld als je de code voor het unlocken van je simkaart aanvraagt of als je je toestel onder garantie van je provider wilt laten repareren. Zij kunnen dan vaststellen of jouw toestel daadwerkelijk door hun geleverd is.

Waar vind ik het
Bij oudere mobiele telefoons is dit IMEI-nummer meestal aan de binnenkant van het toestel te vinden, veelal onder de batterij. Bij iPhones kun je het vaak ook op de achterkant van het toestel vinden en/of op de simkaarthouder. Het is bovendien altijd bij de barcode op de zijkant of onderkant originele verpakking van je apparaat terug te vinden.
Als je je toestel nog hebt, zijn er nog twee mogelijkheden om het IMEI-nummer te achterhalen: door het intoetsen van een nummer of via het instellingenmenu.
Toets op het telefoontoetsenbord (dat waarmee je een nummer intoetst om te bellen, niet het toetsenbord waarmee je teksten typt) op je smartphone het volgende in: *#06#
Je hoeft niet op het telefoonicoontje te klikken om het nummer te bellen, de informatie verschijnt direct. Hierbij krijg je bovendien een S/N-code te zien, dat is je serienummer.

Via je het Instellingenmenu
Bij Android scroll je in Instellingen naar Toestel info en daar kies je vervolgens Status. Daar kies je dan IMEI-informatie.
Bij iPhones ga je in Instellingen naar Algemeen en kies je vervolgens Info.

Noteer het nummer en sla het op een makkelijk bereikbare en veilige plek  op, zodat jet het makkelijk kunt terugvinden als het nodig is.
Als je toestel gestolen, kwijt of stuk is kun je het nummer nu makkelijk terugvinden. Ook als je de originele verpakking niet meer hebt.

8 maart heeft onze Hans Walker (samen met Henk Taylor Parkins) een presentatie gehouden over zijn (hun) ervaringen met een wachtwoordmanager (In dit geval LastPass).

In de downloadsectie staan de presentatie en 3 filmpjes voor de liefhebbers!!!

LastPassPresentatie

01 LastPass Installeren

02 LastPass Account maken

03 lastpass ws en ww

 

 

Voor leden die hardware of (legale)software willen aanbieden of zoeken, geven wij de gelegenheid om dat via onze site te doen.

Stuur even een berichtje naar de webmaster: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met de gegevens van datgene u zoekt of wilt verkopen.

==180525================================================================

Te koop aangeboden:

Freecom DVB-T hardware:

TV kijken op uw laptop, PC of notebook.DVB-T: 's werelds kleinste TV- en radio-receiver:

 • Voor "Free to Air" zenders
 • Voor elke notebook/PC
 • Ideaal voor camper, boot
 • Zéér klein apparaatje
 • USB 2.0 aansluiting
 • 28x86x15 mm.
 • 25 Gram
 • Inclusief afstandsbediening
 • Incl. software Total Media 3Prijs € 15,-- incl. verzendkostenAangeboden door Rob Lamers, Mill
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

========================================================================