De bijeenkomsten van onze regio zijn als volgt:

's-Hertogenbosch: Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115, 5224 AC 's-Hertogenbosch, elke 3e woensdag van de maand is onze Linuxmiddag van 14:00 uur tot 16:30 uur. Gastheer is Paul de Bruijn in zaal 7a, elke 3de woensdag in De Helftheuvel: 14.00 tot 16.00 uur Apple-club gastheer Kees Orij in zaal 7b.
Op de vierde woensdagmiddag hebben we ook inloop middag voor computerproblemen en zal Arie van Berkel regelmatig een interessant onderwerp behandelen.
Elke 4 de woensdag van de maand onze themamiddag van 14:00 tot ca. 16:30 uur.
Let op: In Den Bosch gaat men in het nieuwe jaar, 2023, van de vrijdagmiddag verhuizen naar de derde en vierde woensdag middag van de maand.
Gastheer is Wim de Bruijn
Nijmegen: Wijkcentrum Hatert, Couwenbergstraat 22
6535 RZ Nijmegen, elke 1e dinsdag van de maand 10:00 uur tot 12:00 uur de Senioren Academie, en iedere 1e dinsdag van de maand van 19:30 uur tot 22:00 uur de reguliere bijeenkomsten.
Gastheer is Nol van der Horst.

Wie de lokatie Nijmegen wil bezoeken doet er verstandig aan de nieuwsbrief te lezen of contact op te nemen met Nol van der Horst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Met vriendelijke groeten,
Bestuur HCC NO-Brabant en Nijmegen,

Hein van Dijk, secretaris

Steeds vaker vinden we in onze mailbox verdachte e-mails. Afkomstig van de Bank, van de Belastingdienst, van het CJIB en allerlei andere bedrijven.
Vaak lijken ze bedriegelijk echt.Het is dus zaak alert te  blijven. Een handig hulpmiddel hierbij is de website van de Fraudehelpdesk.
Bent u onzeker over de echtheid van een e-mail, raadpleeg altijd eerst deze website. Zij kennen bijna alle verdachte zaken.Maar altijd geldt, bij twijfel, open de e-mail niet en verwijder het uit uw inbox.

Als je mobiele telefoon kwijt bent of hij is gestolen, is dat al erg genoeg. Maar als je aangifte doet van diefstal of je wilt een claim indienen bij je verzekering, volgt voor velen een volgende verrassing: er wordt gevraagd om het IMEI-nummer.

Maar wat is dat en waar vind je het?

IMEI is de afkorting voor International Mobile Equipment Identifier. Het is een 15-cijferig nummer dat uit vier delen bestaat. Zoals de naam al zegt wordt met behulp van dit nummer een mobiel apparaat, zoals je smartphone geïdentificeerd. Het wordt onder meer gebruikt om je toestel te (laten) blokkeren bij verlies of diefstal. Je provider heeft dit nummer soms ook nodig, bijvoorbeeld als je de code voor het unlocken van je simkaart aanvraagt of als je je toestel onder garantie van je provider wilt laten repareren. Zij kunnen dan vaststellen of jouw toestel daadwerkelijk door hun geleverd is.

Waar vind ik het
Bij oudere mobiele telefoons is dit IMEI-nummer meestal aan de binnenkant van het toestel te vinden, veelal onder de batterij. Bij iPhones kun je het vaak ook op de achterkant van het toestel vinden en/of op de simkaarthouder. Het is bovendien altijd bij de barcode op de zijkant of onderkant originele verpakking van je apparaat terug te vinden.
Als je je toestel nog hebt, zijn er nog twee mogelijkheden om het IMEI-nummer te achterhalen: door het intoetsen van een nummer of via het instellingenmenu.
Toets op het telefoontoetsenbord (dat waarmee je een nummer intoetst om te bellen, niet het toetsenbord waarmee je teksten typt) op je smartphone het volgende in: *#06#
Je hoeft niet op het telefoonicoontje te klikken om het nummer te bellen, de informatie verschijnt direct. Hierbij krijg je bovendien een S/N-code te zien, dat is je serienummer.

Via je het Instellingenmenu
Bij Android scroll je in Instellingen naar Toestel info en daar kies je vervolgens Status. Daar kies je dan IMEI-informatie.
Bij iPhones ga je in Instellingen naar Algemeen en kies je vervolgens Info.

Noteer het nummer en sla het op een makkelijk bereikbare en veilige plek  op, zodat jet het makkelijk kunt terugvinden als het nodig is.
Als je toestel gestolen, kwijt of stuk is kun je het nummer nu makkelijk terugvinden. Ook als je de originele verpakking niet meer hebt.

Voor onze activiteitencommissie en ons bestuur zoeken wij mensen die het leuk vinden om invulling te geven aan het organiseren van de bijeenkomsten en als uitvoerder van bestuurlijke zaken.
Hij/zij beslist en organiseert, samen met onze secretaris, Hein van Dijk, hoe de afdelingsavonden ingevuld kunnen worden, maakt afspraken met mensen die presentaties kunnen geven enz.
Voor meer infomatie neem even contact op met onze secretaris, Hein van Dijk. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Heeft u idee├źn voor een leuke lezing?
Geef dit dan ook even door zodat het bestuur kan proberen om invulling te geven aan deze verzoeken.Hij zal dan gaan zoeken naar een presentator die deze lezing kan geven.

Tevens zoeken wij met spoed een voorzitter, penningmeester en andere bestuursleden die ons bestuur kunnen gaan versterken.