Voor onze leden die niet in Nijmegen geweest zijn (ook al zijn die welkom):
Digitale voor- en nazorg was deze keer het seizoensthema bij HCC. Enkelen van u hebben deze presentatie wellicht gezien, maar het merendeel van onze leden niet.Voor hen is er goed nieuws, want HCC heeft de volledige presentatie online gezet.
Klik hier om er alles over te lezen.
Voor de presentatie moet u wel inloggen met uw HCC account.

Steeds vaker vinden we in onze mailbox verdachte e-mails. Afkomstig van de Bank, van de Belastingdienst, van het CJIB en allerlei andere bedrijven.
Vaak lijken ze bedriegelijk echt.Het is dus zaak alert te  blijven. Een handig hulpmiddel hierbij is de website van de Fraudehelpdesk.
Bent u onzeker over de echtheid van een e-mail, raadpleeg altijd eerst deze website. Zij kennen bijna alle verdachte zaken.Maar altijd geldt, bij twijfel, open de e-mail niet en verwijder het uit uw inbox.

Voor onze activiteitencommissie zoeken wij iemand die het leuk vindt om invulling te geven aan het organiseren van de bijeenkomsten.
Hij/zij beslist en organiseert, samen met onze secretaris, Hein van Dijk, hoe de afdelingsavonden ingevuld kunnen worden, maakt afspraken met mensen die presentaties kunnen geven enz.
Voor meer infomatie neem even contact op met onze secretaris, Hein van Dijk. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Heeft u ideeën voor een leuke lezing?
Geef dit dan ook even door zodat het bestuur kan proberen om invulling te geven aan deze verzoeken.Hij zal dan gaan zoeken naar een presentator die deze lezing kan geven.

 I.V.M. Corona alle activiteiten tot nader order stilgelegd!

Nieuwste seizoensthema 

Het nieuwe seizoensthema Digitale voor- en nazorg staat voor de deur. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon en we doen steeds meer online. Vrijwel iedereen heeft dan ook een digitale erfenis.Tijdens de presentatie van dit nieuwe seizoensthema gaan we in op hoe je je digitale voor- en nazorg regelt en hoe nabestaanden kunnen beschikken over mooie en persoonlijke herinneringen.

Maar ook presenteren we de noodzakelijke informatie voor de afwikkeling van diverse zaken, zoals het afsluiten van online accounts en e-mailadressen. 

Voor onze regio wordt dit MAART 2020

 

Eerstvolgende bijeenkomsten:

De Meent te Nuland..

 • 2020
 •   9-Jan         Inloopavond
 • 16-Jan         Linuxavond
 •  
 • 12-mrt         Seizoensthema (meer info zie boven  en/of agenda)
 • In Juli en Augustus i.v.m. vakanties GEEN bijeenkomsten

 

De Helftheuvel te ’s-Hertogenbosch. 

 • 2020
 • 27-Mrt      Seizoensthema (meer info zie boven  en/of agenda)
 • DenBosch heeft ook een eigen nieuwsbrief (aan/afmelden kan via het menu bovenin)!!
 • 3e vrijdag v/d maand 14:00 Apple en Linux bijeenkomsten
 • 4e vrijdag v/d maand 14:00 regulier onderwerp zoals de seizoens thema's van HCC, Windows en sociaalmedia en niet te vergeten de inloop waarbij iedereen met vragen over computer problemen, soft- of hardware proberen om deze zoveel mogenlijk te verhelpen.
 • In Juli en Augustus i.v.m. vakanties GEEN bijeenkomsten

 

Wijkcentrum Hatert te Nijmegen 

 • 2020
 • 10-mrt    Seizoensthema (meer info zie boven  en/of agenda)
 •  Nijmegen heeft ook een eigen nieuwsbrief (aan/afmelden kan via het menu bovenin)!!
 • 1e dinsdag v/d maand 19:30 Programma zie agenda
 • 2e dinsdag v/d maand 19:30 Programma zie agenda
 • In Juli en Augustus i.v.m. vakanties GEEN bijeenkomsten
 

Kom jij ook naar de HCC!kennisdag?
Op 10 oktober 2020 is er een gezellige en interessante HCC!kennisdag in Expo Houten. Goed nieuws, want de deelnemers van de CompUfair zullen ook aansluiten. Ook dit keer is er op het kennisplein veel te beleven: de vrijwilligers van Android, Apple en Windows staan klaar om het laatste nieuws te vertellen over je besturingssysteem en CompUsers-Webontwerp helpt je op weg met het bouwen van je eigen website. Altijd al online willen beleggen? HCC!beleggen brengt je op de hoogte en bij HCC!domotica-iot kun je zien hoe je je huis ‘slim’ inricht. Natuurlijk kun je dit keer ook een proefvlucht maken bij HCC!drones en HCC!flightsim of meereizen met HCC!trainsim en HCC!ecs. Maar er is nog veel meer te beleven. Kijk hier voor meer informatie en voor alle deelnemende Interessegroepen.

Aanmelden verplicht!
De inschrijving is inmiddels begonnen! Vanwege de coronamaatregelen kunnen we slechts een beperkt aantal bezoekers uitnodigen. Om behalve de gezelligheid ook ieders veiligheid te garanderen, is de HCC!kennisdag dit keer opgedeeld in twee dagdelen: ’s morgens van 10.00 tot 12.30 uur en ’s middags van 13.30 tot 16.00 uur. Voor beide sessies zijn - uiteraard gratis - toegangskaarten beschikbaar. In het digitale inschrijfformulier vragen wij je om een gezondheidscheck in te vullen. Het aanmeldformulier is alleen beschikbaar voor HCC-leden. Klik hier om je in te schrijven (eerst inloggen). Parkeren is ook gratis: reden genoeg dus om op 10 oktober naar de HCC!kennisdag in Houten te komen.

Informatie
• 10 oktober 2020 van 10.00-12.30 en van 13.30-16.00 uur
• Expo Houten, Meidoornkade 24, Houten
• Gratis parkeren en goed bereikbaar met het OV
• Routebeschrijving: expohouten.nl
• Gratis toegang, aanmelden verplicht.

 

Oproep voor treinliefhebbers uit DenBosch en omgeving

Afgelopen december hadden we Modelbaanautomatisering

Al sinds 1978 houdt de interessegroep Modelbaanautomatisering zich bezig met het besturen van (treinen, seinen en wissels op) modelbanen met behulp van de computer. Naast het "eigen" HCC!m-systeem willen we ook juist andere nieuwe digitale systemen ondersteunen en (vaak ook beginnende) gebruikers met raad en daad bijstaan.Onze passie
Kennis en ervaring uitwisselen van alles wat er tussen de PC en een modelbaan mogelijk is en over de software die hiervoor gebruikt wordt.Wat wij bieden
- het uitwisselen van informatie en ervaringen tussen de leden;
- het gemeenschappelijk onderzoeken van digitale technieken voor modeltreinbesturing;
- het beschikbaar stellen van hardware voor leden;
- het uitdragen van ideeën door deelname aan beurzen en tentoonstellingen.Nu heeft deze interessegroep de intentie om in het wijkcentrum de Helftheuvel ook een afdeling op te starten, bij voldoende belangstelling (stuur een E-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of kom gewoon eens langs op de derde of vierde vrijdag middag.
Kijk ook eens op hun website https://modelbaan.hcc.nl/