Voor onze activiteitencommissie zoeken wij iemand die het leuk vindt om invulling te geven aan het organiseren van de bijeenkomsten.
Hij/zij beslist en organiseert, samen met onze secretaris, Hein van Dijk, hoe de afdelingsavonden ingevuld kunnen worden, maakt afspraken met mensen die presentaties kunnen geven enz.
Voor meer infomatie neem even contact op met onze secretaris, Hein van Dijk. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Heeft u ideeën voor een leuke lezing?
Geef dit dan ook even door zodat het bestuur kan proberen om invulling te geven aan deze verzoeken.
Hij zal dan gaan zoeken naar een presentator die deze lezing kan geven.

Eerstvolgende bijeenkomsten:

De Meent te Nuland..

 • 2018
 • do   8 februari     20:00  Jubileumbijeenkomst, incl. Themalezing
 • do 15 februari     19:30   Bijeenkomst LinuxGroep. Gaat NIET door ivm beschikbaarheid zaal!!
 • do   8 maart        20:00   Presentatie Wachtwoordkluis door Hans Walker
 • do 15 maart        19:30   Bijeenkomst Linuxgroep
 • do 12 april          20:00   Presentatie QuickAssist door Henry van Aarssen 
 • do 19 april          19:30   Bijeenkomst Linuxgroep

 

De Helftheuvel te ’s-Hertogenbosch. 

 • 2018
 • Vr 16 februari 14:00  Bijeenkomst Apple- en LinuxGroep.
 • Vr 23 februari 14:00  Jubileumbijeenkomst, incl. Themalezing

 

Wijkcentrum Hatert te Nijmegen 

 • 2018
 • di    6 februari       19:30   Jubileumbijeenkomst, incl. Themalezing
 • di   13 februari      19:30 Inloop en Linux, kennisoverdracht
 

Clipboard01

 

In deze presentatie wordt aandacht besteedt aan het “Fotograferen met je Smartphone”. We
beginnen met een beetje historie over de fotografie, tips hoe je betere foto’s kan maken en
vervolgens wat meer diepgang in de fotografie met Smartphones. Er worden als laatste ook wat
apps onder de loep genomen. Een aantal van deze apps draaien alleen op iOS, maar sommige ook
op Android. Sommige apps zijn gratis, meestal Lite-apps of ze hebben veel reclame in de app. Voor
een paar euro heb je meestal een betere app, dan de standaard foto app.

 

Nijmegen      6 februari 2018 19:30uur

Nuland          8 februari 2018 20:00uur

DenBosch   23 februari 2018 14:00uur

Zalen zijn deze keer alleen toegangkelijk voor leden (en introducees) die zich vooraf aangemeld hebben voor de jubileumviering!!

Als je mobiele telefoon kwijt bent of hij is gestolen, is dat al erg genoeg. Maar als je aangifte doet van diefstal of je wilt een claim indienen bij je verzekering, volgt voor velen een volgende verrassing: er wordt gevraagd om het IMEI-nummer.

Maar wat is dat en waar vind je het?

IMEI is de afkorting voor International Mobile Equipment Identifier. Het is een 15-cijferig nummer dat uit vier delen bestaat. Zoals de naam al zegt wordt met behulp van dit nummer een mobiel apparaat, zoals je smartphone geïdentificeerd. Het wordt onder meer gebruikt om je toestel te (laten) blokkeren bij verlies of diefstal. Je provider heeft dit nummer soms ook nodig, bijvoorbeeld als je de code voor het unlocken van je simkaart aanvraagt of als je je toestel onder garantie van je provider wilt laten repareren. Zij kunnen dan vaststellen of jouw toestel daadwerkelijk door hun geleverd is.

Waar vind ik het
Bij oudere mobiele telefoons is dit IMEI-nummer meestal aan de binnenkant van het toestel te vinden, veelal onder de batterij. Bij iPhones kun je het vaak ook op de achterkant van het toestel vinden en/of op de simkaarthouder. Het is bovendien altijd bij de barcode op de zijkant of onderkant originele verpakking van je apparaat terug te vinden.
Als je je toestel nog hebt, zijn er nog twee mogelijkheden om het IMEI-nummer te achterhalen: door het intoetsen van een nummer of via het instellingenmenu.
Toets op het telefoontoetsenbord (dat waarmee je een nummer intoetst om te bellen, niet het toetsenbord waarmee je teksten typt) op je smartphone het volgende in: *#06#
Je hoeft niet op het telefoonicoontje te klikken om het nummer te bellen, de informatie verschijnt direct. Hierbij krijg je bovendien een S/N-code te zien, dat is je serienummer.

Via je het Instellingenmenu
Bij Android scroll je in Instellingen naar Toestel info en daar kies je vervolgens Status. Daar kies je dan IMEI-informatie.
Bij iPhones ga je in Instellingen naar Algemeen en kies je vervolgens Info.

Noteer het nummer en sla het op een makkelijk bereikbare en veilige plek  op, zodat jet het makkelijk kunt terugvinden als het nodig is.
Als je toestel gestolen, kwijt of stuk is kun je het nummer nu makkelijk terugvinden. Ook als je de originele verpakking niet meer hebt.

Dinsdag,       06 Februari 2018 om 19:30 Nijmegen

Donderdag,  08 Februari 2018 om 20:00 Nuland

Vrijdag,         23 Februari 2018 om 14:00 's-Hertogenbosch

Locaties, zie agenda!! (Wijkcentrum Hatert, De Meent en scc De Helftheuvel)


Omschrijving:

HCC bestaat alweer 40 jaar. Kijk ook eens op Jubileum HCC 40. We willen dit graag vieren met alle leden van HCC. Ook op deze locatie. Naast een lekker stukje taart, wordt er in de meeste gevallen een presentatie verzorgd over fotograferen met je smartphone of een presentatie over een ander boeiend onderwerp. Zo verenigen we het nuttige met het aangename!

Jubilea
Deze vieringen zijn niet alleen maar leuk en gezellig, het is ook de gelegenheid bij uitstek om onze trouwe leden in het zonnetje te zetten. Alle leden die tussen de 10 en 40 jaar lid zijn, komen in aanmerking voor een jubileumspeld.

Aanmelden
Voor het bijwonen van deze viering, dien je je aan te melden via de persoonlijke link in de uitnodiging, die je per e-mail (18 januari) hebt ontvangen. Ben je tussen de 10 en 40 jaar lid en wil je de jubileumspeld ontvangen bij deze locatie, geef dit ook aan op je persoonlijke aanmeldpagina. Introducé(e)s met interesse in de digitale wereld zijn van harte welkom, mits je die van tevoren aanmeldt via hetzelfde formulier. De uiterste aanmelddatum is één week vóór de datum van de viering. Dit omdat we ervoor willen zorgen dat er voor eenieder wat lekkers is én om te waarborgen dat de jubilarissen hun speld kunnen ontvangen.

LET OP: vol is vol, dus meld je zo spoedig mogelijk aan!

Inschrijving sluit uiterlijk een week voor de jubileumviering!!

We kijken uit naar je komst!